Simon Elo

Liity tukiryhmääni:

Simon

Simon Elo

Syntynyt 8.7.1986 Lapinjärvellä

Perheeseen kuuluvat vaimo, poika ja Espanjasta adoptoitu koiraherra Sammy

Harrastukset: Salibandy, lukeminen, historia, matkustaminen, videopelit, elokuvat, Arsenal FC

Valtiotieteiden kandidaatti Turun yliopistosta pääaineena poliittinen historia, tutkielma Israelin itsenäisyyssodan israelilaisesta historiantulkinnasta arvosanalla viisi

Nykyiset tehtävät

Espoon kaupunginvaltuutettu

Espoon valtuuston 3. varapuheenjohtaja

VR:n hallintoneuvoston puheenjohtaja

Ulkopoliittisen instituutin hallituksen jäsen

 

Tehtävät eduskunnassa kaudella 2015-2019

Kansanedustaja, Uudenmaan vaalipiiri

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja 2017-2019

Suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen 2017-2019

ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan varajäsen

Eduskunnan peliklubin puheenjohtaja

Katalonia-ystävyysryhmän puheenjohtaja

Iso-Britannia-ystävyysryhmän varapuheenjohtaja

Japani-ystävyysryhmän varapuheenjohtaja

Intia-ystävyysryhmän varapuheenjohtaja

Perustuslakivaliokunnan jäsen 2015-2017

Parlamenttienvälisen liiton IPU:n Suomen johtokunnan varapuheenjohtaja 2016-2018

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen 2015-2018

 

Aiempia tehtäviä kaupunginvaltuustossa

Osallistuva Espoo -kehitysohjelman puheenjohtaja 2013-2017

Opetuslautakunnan jäsen

Espoon varakirkkovaltuutettu ja Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston varajäsen

 

Jäsenyydet

Hallitusjäsenyydet: Ulkopoliittinen instituutti, Espoon Suomi-Israel-yhdistys

Jäsenyydet: Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomalaisuuden liitto, Suomen Sotaveteraaniliiton kannatusjäsen, WWF, Vanhankartanon omakotiyhdistys, Suomi-Israel yhdistysten liitto, Suomi-Amerikka yhdistysten liitto, kummilapsi Keniassa World Visionin kautta

 

Pähkinänkuoressa

Asun Espoossa vaimoni, poikamme ja koiramme Sammyn kanssa. Yhteen hiileen puhaltaminen ja toisten huomioon ottaminen ovat kuuluneet elämääni kuin luonnostaan. Olen seitsenlapsisen perheen toiseksi nuorin. Isäni oli evankelis-luterilaisen kirkon pastori ja äitini on kuvaamataidonopettaja.

Neljä siskoa ja kaksi isoveljeä ovat olleet rikkaus sanan varsinaisessa merkityksessä. Perin maailmankuvan, johon kuuluu kolmiyhteys koti, uskonto ja isänmaa. Näihin liitän myös arvostuksen länsimaalaisuutta, kansainvälisyyttä ja antiikin filosofiaa kohtaan. Voin reilusti ja rehellisesti sanoa, että olen arvokonservatiivi, mutta muutoin vahvasti uudistusmielinen.

Yläasteella minulla oli innostava historianopettaja, mutta vasta lukiossa ymmärsin, että haluan tehdä elämäntyöni yhteiskunnallisten asioiden parissa. Kiinnostuin pian poliittisesta historiasta, josta opiskelin avoimen yliopiston opintoja Kallion alueella toimivassa Helsingin evankelisessa opistossa. Sen erinomainen opetus siivitti minut Turun yliopiston poliittisen historian tiedekuntaan. Valmistuin valtiotieteiden kandidaatiksi ja siirryin Helsingin yliopistoon maisteriopintoihin. Tutkielmani aihe oli Israelin itsenäisyyssodan israelilaiset tulkinnat. Opiskelun ohessa olen tehnyt töitä puutarhatyöntekijänä, ravintolatyöntekijänä, puhelinmyyjänä, myyjänä ja toimittajana. Olen elämässäni asunut Lapinjärvellä, Nilsiässä, Lohjalla ja Helsingissä, kunnes vuonna 2008 muutin Espooseen.

Minut valitttiin Espoon kaupunginvaltuustoon 357 äänellä vuoden 2012 kuntavaaleissa. Vuonna 2014 olin eurovaaliehdokkaana ja kävin yli 60 paikkakunnalla ympäri Suomen. Talouskriisi on laittanut usean kunnan polvilleen, mutta suomalaisten osoittama sisu teki lähtemättömän vaikutuksen. Sain lähes 3000 ääntä, joista kolmasosan Uudeltamaalta. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa sain Uudellamaalla 2907 ääntä ja minut valittiin kansanedustajaksi, mistä lämmin kiitos äänestäjille. Sain 1666 ääntä enemmän kuin vuoden 2011 vaaleissa ja suurimman äänimääräni sain Espoosta, 1055 ääntä, toiseksi suurimman Vantaalta, 646 ääntä, ja kolmanneksi suurimman Lohjalta, 160 ääntä. Sain jatkokauden kaupunginvaltuustoon 1092 äänellä vuonna 2017. Minua ei valittu jatkokaudelle eduskuntaan vuoden 2019 vaaleissa.

Poliittisen toiminnan lisäksi olen kiinnostunut historiasta, videopeleistä, elokuvista ja urheilusta. Matkustan mielelläni historiallisiin kohteisiin, rakennan aina vain parempaa kotiteatteria ja pelaan salibandya.