Espoolainen. Tolkullinen. Oikeistolainen.

Lapsuudenperheessäni neljä siskoa ja kaksi isoveljeä ovat olleet rikkaus sanan varsinaisessa merkityksessä. Edistän isänmaallisuutta, kansanvaltaa, markkinataloutta, kansainvälisyyttä, ahkeruutta ja yrittäjyyttä.

Voin reilusti ja rehellisesti sanoa, että olen arvoiltani tolkun oikeistokonservatiivi. Olen kristitty, joka kunnioittaa kaikkien vakaumusta. Olen konservatiivi, joka kannattaa liberaalia demokratiaa, koska se antaa minullekin oikeuden olla omaa mieltäni.

Toimin vuosina 2015-2017 eduskunnassa perussuomalaisten eduskuntaryhmässä, mutta erosin puolueesta, kun katsoin puolueen muuttuneen linjan olevan ristiriidassa arvojeni kanssa. Katson, että jokaisella ihmisellä on yhtäläinen ihmisarvo taustasta riippumatta. Otin eropäätökselläni tietoisen riskin, mutta periaatteilla ei ole mitään arvoa, jos ne eivät koskaan maksa mitään. Vuodet 2017-2019 toimin sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, mikä antoi arvokasta kokemusta päätöksenteosta Suomen hallituksessa. 

Kokemukseni ovat kehittäneet minua ihmisenä. Tiedän, mitä politiikka on ja mitä se vaatii. On altistettava itsensä ja tekemänsä päätökset arvostelulle. Hyväksyn sen. Kestän löylyn. Haluan tehdä työtä maltillisen oikeistopuolueen puolesta. Joukkueeni on kokoomus.   

1980-luvun lopulla oli ilo ylimmillään.

Yhteen hiileen puhaltaminen ja toisten huomioon ottaminen ovat kuuluneet elämääni kuin luonnostaan, sillä olen seitsenlapsisen perheen toiseksi nuorin. Pohjanmaalla syntynyt isäni Tapani oli evankelis-luterilaisen kirkon pastori ja Pohjois-Pohjanmaalla syntynyt äitini Liisa on kuvaamataidonopettaja.

Sukupolveni koki lapsuudessaan 1990-luvun raskaat lamavuodet, nuoruudessaan World Trade Centerin terrori-iskun kauhut vuonna 2001 ja aikuisuudessaan vuonna 2008 alkaneen talouskriisin. Sukupolveni on kasvanut Suomessa, joka on kansainvälinen osa Euroopan unionia.

Suomen ja maailman tapahtumat ovat jättäneet jälkensä sukupolveeni. Kokemukseni ovat tehneet minusta vahvasti länsimielisen. Länsimaiden on puolustettava demokratiaa, oikeusvaltiota, vapaata markkinataloutta ja yksilönvapauksia. Kannatan lämpimästi Suomen jäsenyyttä puolustusliitto Natossa.

Kansainvälisyys on aina ollut minulle tärkeää. Osallistuin YK:n UNDP-järjestön matkalle kesällä 2010.

 

Yläasteella minulla oli Lohjalla innostava historianopettaja ja myöhemmin lukiossa ymmärsin, että haluan tehdä elämäntyöni yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa. Opiskelin Helsingin evankelisessa opistossa valtiotiedettä. Opiston erinomainen opetus siivitti minut Turun yliopiston poliittisen historian tiedekuntaan. 

Kandidaatin opintojen ohessa tein töitä puutarhatyöntekijänä, ravintolatyöntekijänä, puhelinmyyjänä, myyjänä ja toimittajana. Kaikki rehellinen työ kasvattaa luonnetta! Olen elämässäni asunut Lapinjärvellä, Nilsiässä, Lohjalla ja Helsingissä, kunnes vuonna 2008 muutin vaimoni kanssa Espooseen. Pääsin Espoon kaupunginvaltuustoon vuoden 2012 vaaleissa ja valmistuin valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2022.

Olen tottunut puolustamaan näkemyksiäni eri ajankohtaisohjelmissa.

Politiikassa on aina ajateltava ensin isänmaan etua. Minulla on selvät tavoitteet ja arvot, joiden edistämiseksi teen yhteistyötä yli puoluerajojen. On haettava ratkaisua, joka olisi hyvä mahdollisimman usealle suomalaiselle. Väitellä voidaan kiivaastikin, mutta sen jälkeen otetaan yhdessä kahvit tai oluet. Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Se on tolkullinen tapa toimia elämässä ja politiikassa. 

Hallituskautemme aikana työllisten määrä lisääntyi yli 140 000 suomalaisella. Politiikalla voi vaikuttaa.

Huhtikuussa 2015 alkanut neljän vuoden eduskuntakauteni oli raskas, mutta hallitusvastuussa tuloksellinen. Turvallisuudesta pidimme huolta esimerkiksi lisäämällä poliisien määrää ja Puolustusvoimien sekä Suojelupoliisin rahoitusta. Oikeistolainen talous- ja verolinja osoitti vahvuutensa. Tuloverotusta kevennettiin yli 1,4 miljardilla eurolla ja työllisyys kasvoi huimasti. Näin toimin jatkossakin. Ahkeruutta ja sivistystä edistävä oikeistolaisuus on nostettava takaisin kunniaan!

Ottamani tietoinen riski toteutui hallituskauden hyvistä tuloksista huolimatta ja minua ei valittu jatkokaudelle eduskuntaan vuoden 2019 vaaleissa. Se tietysti harmitti, mutta on lopulta pieni hinta isänmaalle tärkeistä päätöksistä. 

Toimin Espoossa kolmatta kautta kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna.

Suosikkijalkapallojoukkueeni on englantilainen Arsenal FC. Go Gunners!

 

Asun Pohjois-Espoon Niipperissä vaimoni ja kahden poikamme kanssa. Olemme viihtyneet rauhaisassa ja yhteisöllisessä Pohjois-Espoossa erinomaisesti. Haluan kehittää tasavertaisesti Espoon kaikkia alueita niiden omaleimaisuutta kunnioittaen. Espoon on oltava Suomen paras kunta asua, elää ja yrittää.

Poliittisen toiminnan lisäksi olen kiinnostunut historiasta, taloudesta, matkustamisesta, videopeleistä, elokuvista ja jalkapallosta. Matkustan mielelläni historiallisiin kohteisiin, rakennan aina vain parempaa kotiteatteria ja penkkiurheilen Arsenal FC:n puolesta.

 

Matkamme paremman Suomen puolesta on yhteinen. Tule mukaan!